Blogs

28 april 2021

Een fit en gezond lichaam en een positieve mindset? Bij La MoVista werk je met professionals!
Auteur: Maryati Serluï

De fitnessprofessional van La MoVista
Fitnessprofessionals dienen de juiste kennis in huis te hebben en moeten dit continue up to date houden. Wat is het doel daarvan en welke kennis wordt daarbij van ons verwacht? Fitnessprofessionals hebben het doel preventieve zorg te bieden om onder andere obesitas, diabetes en andere chronische gezondheidsklachten te voorkomen of de klachten ervan te reduceren. De kennis die we daarvoor onder andere nodig hebben gaan over het menselijk lichaam (anatomie en fysiologie), op de wetenschap gebaseerde veilige trainingsmethoden met betrekking tot uithoudingsvermogen, kracht, stabiliteit en flexibiliteit, communicatieve en commerciële vaardigheden en, niet te vergeten, vanuit onszelf meer dan 100% enthousiaste inzet!

Energie door samenwerking
Wat wij daarvoor terugkrijgen? Veel energie van de mensen met wie we samenwerken. Met de deelnemers van onze lessen, klanten van onze programma’s en natuurlijk van de samenwerking met collega’s. Wat mij persoonlijk ook voldoening geeft om je gaandeweg nog meer te verdiepen. Als je dit vak kiest, is het zelfs verslavend om je steeds meer te verdiepen en te specialiseren. Het is geen uitzondering dat een fitnessprofessional een andere carrière ervoor had of zijn/haar carrière als fitnessprofessional uitbreidt. Zo zie je fitnessprofessionals die zich hebben gespecialiseerd in voeding, martial arts, bootcamp, yoga, dans of kindgerichte sporten. Als het goed is, zijn zij opgeleid in die disciplines of doelgroepen. Het vak biedt dus genoeg in de breedte voor de fitnessprofessional zelf. En daarnaast genoeg verdiepte theorie en ervaring voor jou als deelnemer of cliënt.

Het belang van gezondheid
Het thema ‘gezondheid’ komt nu meer dan ooit ter sprake dan voor de Corona-tijd. Gelukkig zien steeds meer mensen het belang in van een fit en gezond lichaam en een uitgeruste, positieve mindset. Als fitnessprofessionals hebben we er ons vak van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken. En sport en sporten is ook uitermate geschikt voor sociale doeleinden. Als je dat ook weer doortrekt, zullen sociale contacten je alleen maar beter doen voelen, wat ook een positieve invloed heeft op je mentale welbevinden. Kort door de bocht is dit een lang vergeten of ondergewaardeerd middel om preventief in te zetten ten behoeve van de gezondheid. In combinatie met de juiste voeding, kom je zo al een heel eind.

Ons totaalpakket
Bij La MoVista zijn wij al jaren bekend met het aanbieden van een totaalpakket voor de deelnemers. Hierin kunnen deelnemers zich laten begeleiden op het gebied van fysiek en mentaal welbevinden als ook op het gebied van gezonde voeding. Al ruim twaalf jaar is ons motto dan ook ‘Beweeg in wat jou beweegt’. Ondanks de uitdagingen zijn wij dus altijd in beweging en vooral bereid om jou daarin mee te nemen! Maak gebruik van ons reguliere lesaanbod of laat je informeren over onze doelgerichte projecten. 


Facebook